Typ av Aktivitet: Kultur

Fröå Gruva

Fröå Gruva – ett kulturarv vid Åreskutans fot!

Idag är Fröå Gruva en turistattraktion och ett arbetarmuseum där man kan få ta del av gruvsamhället som byggdes runt gruvan under 1800-talet. Här får du ta del av ett jämtländskt kulturarv i en otroligt vacker fjällmiljö.

tullgarns slott

Tullgarns slott

Tullgarns slott är ett populärt kungligt utflyktsmål som ligger nära Trosa i Sörmland, längst med Utflyktsvägen, och erbjuder besökare en unik upplevelse av svenskt kulturarv och arkitektur. Slottet, som byggdes på 1720-talet, är en kombination av rokoko, gustaviansk och viktoriansk stil, och anses ha en av Sveriges finaste inredningar. Det tjänade som sommarresidens för kung …

Tullgarns slott Läs mer »

engelsbergs bruk

Engelsbergs bruk – Ett av Sveriges världsarv

Utforska Engelsbergs Bruk, en fascinerande resdestination och världsarv som ger en unik inblick i Sveriges industrihistoria. Upplev den autentiska bruksmiljön och lär dig om järnproduktionens tekniska processer. Planera ditt besök och låt dig inspireras av detta svenska kulturarv.

trelleborgen

Trelleborgen

Trelleborgen är en imponerande rekonstruktion av en gammal vikingaborg som ligger i Trelleborg, Skåne. I samband med uträvningar i staden under slutet av 1980-talet fann man spår av en gammal vikingaborg(en så kallad Trelleborg), vilket gav en god förklaring till stadens namn. När byggdes Trelleborgen? Vikingaborgen i Trelleborg var troligen en av Harald Blåtands borranläggningar …

Trelleborgen Läs mer »

stegeborg slottsruin

Stegeborgs slottsruin

Upplev Sveriges rika historia och kultur på Stegeborgs slottsruin vid Göta kanal i Söderköping. Utforska slottsruinerna och den vackra skärgårdsmiljön.

forsvik bruk

Forsvik bruk

Upptäck Forsvik bruk – en av Sveriges äldsta bevarade industrianläggningar. Här får du uppleva spännande industrihistoria i direkt anslutning till Göta Kanal.

Mårbacka Minnesgård

Mårbacka Minnesgård

Upptäck Selma Lagerlöfs hem på Mårbacka Minnesgård, ett historiskt och kulturellt resmål i hjärtat av Värmland.

glimmingehus

Glimmingehus

Glimmingehus är medeltidsborgen i Österlen. Nordens bäst bevarade medeltidsborg har stått emot ett flertal rivningsförsök genom åren.

Destination Svemester använder cookies till statistik, annonser och optimering av användarupplevelsen. Genom att använda webbplatsen godkänner du vår Sekretesspolicy  Läs mer