" Upptäck Selma Lagerlöfs hem på Mårbacka Minnesgård, ett historiskt och kulturellt resmål i hjärtat av Värmland. "

Innehållsförteckning

Mårbacka Minnesgård: Ett historiskt och kulturellt resmål i hjärtat av Värmland

Mårbacka Minnesgård är en av de mest populära turistattraktionerna i Värmland. Detta historiska och kulturella resmål ligger i Sunne kommun, i hjärtat av Värmland, och är hem till en av Sveriges mest berömda författare, Selma Lagerlöf.

Var ligger Mårbacka?

Mårbacka ligger i Östra Ämterviks socken i Sunne kommun. Avståndet från Sunne till Mårbacka Minnesgård är 10 km och med bil tar det ungefär 12 minuter att ta sig från Sunne till Mårbacka.

Vem bodde på Mårbacka?

Mårbacka Minnesgård är det hus där Selma Lagerlöf föddes och växte upp. Huset byggdes på 1700-talet och har genomgått många renoveringar och förändringar sedan dess. Idag är huset ett museum och besökare kan se hur Selma Lagerlöf och hennes familj levde under sin tid på Mårbacka.
Selma Lagerlöf var den första kvinnliga författaren att få Nobelpriset i litteratur och hennes verk har översatts till fler än 50 språk. Hon är också känd för att ha skapat den första svenska barnboken, ”Nils Holgerssons underbara resa genom Sverige”, vilket gjorde henne till en av de mest älskade författarna i Sverige.

Mårbacka Minnesgård idag

Mårbacka Minnesgård är idag hem till en vacker trädgård. Trädgården är öppen för besökare och är fylld med blommor, buskar och träd. Trädgården är också hem till många skulpturer och andra konstverk.
Besökare kan också utforska trädgårdens trädgårdsmästares hus och växthus. Här kan man lära sig om trädgårdsarbete och botanik. Det finns också en souvenirbutik som säljer böcker av Selma Lagerlöf, hantverk och andra presenter.

Mårbacka Minnesgård

När kan man besöka Mårbacka Minnesgård?

Mårbacka Minnesgård är öppet året runt, men öppettiderna varierar beroende på säsong. Under sommarmånaderna (juni till augusti) är Mårbacka Minnesgård öppet varje dag från kl. 10:00 till 17:00. Under andra delar av året är Mårbacka Minnesgård öppet från kl. 11:00 till 16:00.

Kan man övernatta på Mårbacka Minnesgård?

Det finns inga övernattningsmöjligheter på Mårbacka Minnesgård, men i närområdet finns det flera olika boendealternativ. Allt ifrån vandrarhem till lyxiga spaanläggningar finns inom ett par mils avstånd.

Vad kan man mer göra i närheten av Mårbacka?

Förutom att besöka Mårbacka Minnesgård kan besökare också utforska området runt Sunne kommun. Sunne kommun ligger i Värmlands södra del och är känt för sin vackra natur och sina många kulturella sevärdheter.
En av de mest populära sevärdheterna i Sunne kommun är Rottneros Park. Rottneros Park är en av de vackraste parkerna i Sverige och är känd för sina många blommor och träd. Parken är också hem till många skulpturer och andra konstverk.

Mårbacka Minnesgård

Varför ska man besöka Mårbacka Minnesgård?

Mårbacka Minnesgård är också en perfekt plats att besöka för den som är intresserad av kultur och historia. Under sommarmånaderna arrangerar museet många evenemang, konserter och teaterföreställningar. Här kan man uppleva Selma Lagerlöfs verk på ett helt nytt sätt.

Mårbacka Minnesgård är också en utmärkt plats att besöka för den som är intresserad av arkitektur. Huset är byggt i en typisk värmländsk stil och är välbevarat från den tiden det byggdes. Här kan besökare se hur en typisk värmländsk herrgård såg ut på 1700-talet.

Sammanfattningsvis är Mårbacka Minnesgård ett fantastiskt resmål för den som är intresserad av kultur, historia och vacker natur. Här kan man uppleva Selma Lagerlöfs verk på ett helt nytt sätt, och samtidigt utforska Sunne kommun och dess omgivningar. Mårbacka Minnesgård är en plats som man inte får missa när man besöker Värmland.

Mårbacka Minnesgård

Vill du ha mer inspiration inför Sverigeresan? Här är fler av våra tips:

Destination Svemester använder cookies till statistik, annonser och optimering av användarupplevelsen. Genom att använda webbplatsen godkänner du vår Sekretesspolicy  Läs mer

Rulla till toppen