Innehållsförteckning

Öland är en helt fantastisk ö och även ett perfekt resmål för dig som reser tillsammans med din fyrbenta vän! Sista helgen i maj reste vi till Öland tillsammans med vår hund Lasse och vi kan varmt rekommendera detta resmål för andra med hund. Här kommer lite tips på aktiviteter på Öland för dig som reser med hund. Här kan du läsa en bra guide kring hur du bäst förbereder dig inför att resa med din hund.

Bo på Stora Frögården

Vi valde att bo på Stora Frögården under vår resa till Öland och kan varmt rekommendera detta boende. Här kan du bo i parhus, lägenheter eller enskilda hus. Stora Frögården ligger precis vid havet mellan Färjestaden och Mörbylånga på södra Öland. Deras fina och moderna parhus erbjuder egenhushåll och tillåter dig att bo med hund. Vid receptionen finns även en restaurang som serverar riktigt goda pizzor.

Besök Ölands fyrar Långe Jan och Långe Erik

Två kända landmärken och sevärdheter på Öland är dess fyrar Långe Jan och Långe Erik som ligger på den södra respektive norra udden av Öland. En dagsutflykt till någon av fyrarna är ett väldigt trevligt besök och åtminstone vid Långe Erik på den norra udden finns det bra möjligheter till att ta en liten promenad med din hund. Vid Långe Jan är det lite mindre hundvänligt då hundar inte får vistas överallt på udden på grund av fågelreservat.

Jag och min hund vid Långe Erik på Öland

Ta en promenad i vackra Trollskogen

I naturreservatet Trollskogen kan du ta en väldigt vacker promenad längs med Trollstigen på 4,5km, perfekt för dig och din fyrbenta vän!

I Trollskogen hittar du sevärdheter som bland annat Trolleken och Wiks vrak.

Besök Borgholms slott och Solliden slott

Borgholm slott och Solliden är kanske de två mest kända sevärdheterna på Öland och faktum är att de båda är väldigt hundvänliga. På båda ställena är hundar nämligen välkomna in. Vi tyckte det var helt fantastiskt att få utforska dessa spännande platser tillsammans med vår hund.

Vill du ha mer inspiration inför Sverigeresan? Här är fler av våra tips:

Destination Svemester använder cookies till statistik, annonser och optimering av användarupplevelsen. Genom att använda webbplatsen godkänner du vår Sekretesspolicy  Läs mer

Rulla till toppen