8 saker att göra i Strömstad 2023

" Strömstad är en riktig sommarpärla löngst den bohusländska kusten mot västerhavet. Här kan du njuta av en otroligt vacker skärgårdmiljö och saltstänkta klippor. "

Innehållsförteckning

Strömstad är en riktig sommarpärla löngst den bohusländska kusten mot västerhavet. Här kan du njuta av en otroligt vacker skärgårdmiljö och saltstänkta klippor. Eller varför inte frossa i skaldjur på någon av stadens restauranger? har du inte besökt Strömstad tidigare så är det verkligen dags att göra det nu under 2023. I denna artikel kommer vi gå igenom åtta saker du inte får missa om du besöker Strömstad sommaren 2023.

1. Vandra i Strömstads hamn

Det vi alla tänker på när någon nämner Strömstad är troligen hav och båtliv. Att ta en promenad längst med båtarna vid strandpromenaden i Strömstads södra hamn är verkligen en trevlig och avkopplande sommaraktivitet. Här kan du känna vindarna från havet, lukten och sätta dig på en bänk och bara njuta av solens strålar.

2. Vandra runt vackra Nötholmen

Runt vackra Nötholmen finns det en kortare promenadslinga som vi verkligen kan rekommendera. Att ta en kvällspromenad längst med Nötholmen ger fantastiska vyer av solnegången och hur vackert Strömstad och Bohuslän är.

Vandringsleden runt ön är lite drygt 3 km lång och du kommer vandra längst vanlig stig, kuperad klippmiljö, strandängar och sandstrand längst leden och i vissa lite mer besvärliga områden har man även byggt mer lättillgängliga alternativ som trappor.

3. Besök Strömstads Stadshus

Strömstad stadshus

Strömstads Stadshus är en väldigt vacker byggnad med en häftig historia bakom sig och absolut värd ett besök när du befinner dig i Strömstad. Du kan läsa mer om stadshusets spännande historia i vår artikel om Strömstads stadshus.

4. Njut på Strömstad Spa

Önskar du dig en avkopplande stund med härliga spa-behandlingar? Då kan du checka in på Strömstad Spa & Resort och njuta av god mat, avkoppling och en förstklassig spaavdelning. Strömstad Spa & Resort har varit pausa under pandemin men i samband med påskhelgen 2023 har man återöppnat verksamheten.

5. Upptäck Blomsholms skeppssättning

Blomsholms fornminnesområde är en minst sagt intressant plats att besöka. Det mäktiga stenskeppet syns redan från vägen och är hela 41 meter långt och 9 meter brett, bestående av totalt 49 stenar.

Skeppssättningen är en av Sveriges största och på området finns även Bohusläns största domarring och ett par gravhögar. Man har daterat fynd i området till 400-600 e. Kr.

Under sommarmånaderna är det ofta får och betar på området. Vänligen respektera djuren och var noga med att stänga grindarna till området efter er.

6. Besök Strömstads kallbadhus

Strömstads nuvarande kallbadhus invigdes 2005 och ligger vackert beläget mot västerhavet. Här finns bastu och möjlighet till såväl vinterbad som sommarbad. Kallbadhuset är ett måste för alla badälskande Strömstadsbesökare!

7. Gå en konstvandring utomhus

Runt om i Strömstad finns det offentlig konst utomhus i form av skulpturer och muralmålningar. Dessa är utspridda över stadskärnan och en alldeles perfekt konstrunda att vandra en solig dag i Bohuslän. På bilden ser ni ”Porten mot Väster” som är en drygt 4 meter hög granitskulptur gjord av bohuslänsk granit från Tossene i Bovallstrand. Skulpturen är placerad som en dörr från strandpromenaden ut mot västerhavet och Kosteröarna.

Skulpturen skapades 2009 av konstnären Claes Hake.

8. Frossa i skaldjur och havets delikatesser

Det går självklart inte att besöka västkusten och Bohuslän utan att frossa i skaldjur. Strömstad kryllar av bra skaldjursrestauranger och butiker som säljer nyfångade skaldjur. Så passa på att njuta av fantastiskt goda skaldjur i Strömstad!

Vill du ha mer inspiration inför Sverigeresan? Här är fler av våra tips:

Destination Svemester använder cookies till statistik, annonser och optimering av användarupplevelsen. Genom att använda webbplatsen godkänner du vår Sekretesspolicy  Läs mer

Rulla till toppen