" I Stendörrens naturreservat har du möjligheten att utforska skärgården till fots tack vare ett flertal hängbroar som förbinder öarna med fastlandet. "

Innehållsförteckning

Stendörren naturreservat är ett populärt och välkänt område som lockar besökare från både när och fjärran. När du besöker reservatet kommer du att stöta på olika miljöer, från näringsrika strandängar och rika granskogar till hällmarker med martallar och renlavar. Reservatet ligger vid den vackra skärgårdslandskapet mellan Nyköping och Trosa, vilket gör det till en idealisk plats för att uppleva Sveriges naturskönhet.

Stendörren naturreservat

Under ditt besök kan du promenera längs skogs- och ängsstigar, mestadels längs havet, och utforska den orörda naturen i området. Du kommer även att få möjlighet att korsa hängbroar som förbinder de olika öarna, vilket gör det till en spännande upplevelse för barn och vuxna.

Att ta sig till Stendörren naturreservat är enkelt, då det ligger cirka 30 kilometer från Nyköping och nås via kustvägen 219, som går mellan Nyköping och Trosa. Väl på plats finns det två parkeringsplatser. För att komma till naturum, fortsätt förbi den första parkeringen och följ skyltarna. När du är klar med ditt besök i detta fantastiska naturreservat kommer du säkerligen att bära med dig minnen och upplevelser som du sent kommer att glömma.

Upptäck Skärgården till fots

Stendörren naturreservat

I Stendörrens naturreservat har du goda möjligheter att upptäcka skärgården till fots. Det finns flera vandringsleder i naturreservatet och du kan via ett flertal hängbroar ta dig ut till några av de öar som ligger närmast land. Det finns dessutom gott om grillplatser med fantastiska utsikter i naturreservatet, så du har goda möjligheter att avnjuta din medtagna matsäck under din vistelse.

När ska man besöka Stendörren naturreservat?

Stendörrens naturreservat är en fantastisk plats att besöka året om, bäst gör den sig dock i vårsolen eller på sommaren. Men räkna med att få dela reservatet med en stort antal andra resenärer under dagar med fint väder.

Stendörren naturreservat

Vill du ha mer inspiration inför Sverigeresan? Här är fler av våra tips:

Destination Svemester använder cookies till statistik, annonser och optimering av användarupplevelsen. Genom att använda webbplatsen godkänner du vår Sekretesspolicy  Läs mer

Rulla till toppen