Naturturism

Kungsklyftan

Typ av aktivitet:
Berg

Tidsåtgång:
1-2 timmar

Årstid:
Vår, Sommar, Höst, Vinter

Passar barn i ålder:
6-9 år, 10-13 år, 14+ år

Adress:
457 40 Fjällbacka

Beskrivning

Befinner du dig i Fjällbacka är ett besök i Kungsklyftan, eller Ramneklovan som den tidigare hette, ett absolut måste! År 1887 besökte Oscar II Ramneklovan och satte sitt namn på den, vilket gett den sitt nuvarande namn – Kungsklyftan. Och historien slutar inte där, under början av 1980-talet så spelades delar av Ronja Rövardotter in här. Kungsklyftan är nämligen Vargklämman i filmerna om Ronja Rövardotter.

En mäktig upplevelse

Det är en minst sagt mäktig upplevelse att vandra genom den 200 meter långa klyftan rakt genom granit berget Vetteberget. Inne i klyftan är det svalt även de varmaste sommardagarna och det doftar av mossa och sten. Att stå under de fastklämda stenarna i “taket” på klyftan är även det en mycket speciell känsla.

För den som vill njuta av en fantastisk utsikt över Fjällbacka skärgård så rekommenderar jag även att man fortsätter uppför trapporna som leder till Vettebergets topp.

Saknas
Saknas
457 40 Fjällbacka

Destination Svemester använder cookies till statistik, annonser och optimering av användarupplevelsen. Genom att använda webbplatsen godkänner du vår Sekretesspolicy  Läs mer

Scroll to Top