Getsvedjeberget – Höga Kustens bästa selfiespot!

" Getsvedjeberget, belägen öster om Skuleberget, är högst troligt Höga Kustens bästa selfiespot med sin predikstol. En kort, men bitvis brant, vandring på drygt en halvtimme tar dig upp till Höga Kustens svar på Norges Trolltunga. "

Innehållsförteckning

Getsvedjeberget, belägen öster om Skuleberget, är högst troligt Höga Kustens bästa selfiespot med sin predikstol. Platsen har ofta kallats för Höga Kustens svar på Norges Trolltunga på grund av den tydliga klippspets där många förevigat sina minen från Höga Kusten med en selfie.

Getsvedjeberget

Hur tar man sig till Getsvedjeberget?

Att ta sig till Getsvedjeberget är väldigt smidigt. Du svänger bara av E4:an mot Skulebergets havscamping och strax är man framme vid en grusparkering där det även finns toaletter och en campingplats. Från grusparkeringen är det sedan en skyltad stig hela vägen upp till toppen och den instagram-vänliga ”predikstolen”. Förmodligen Höga Kustens bästa selfieplats.

Hur lång tid tar det att vandra upp till toppen av Getsvedjeberget?

Räkna med någonstans mellan 30 till 90 minuter för att vandra till toppen av Getsvedjeberget. Tidsåtgången beror lite på hur många gånger ni väljer att stanna och insupa de vackra vyer som man möts av under vandringen till toppen.

Vandringen till Getsvedjebergets topp är en förhållandevis lätt vandring på 2,5 kilometer. Bitvis är det väldigt brant, med det är ändå en vandring som passar bra för nybörjare som inte har vana av kuperad terräng eller har bistigit några berg tidigare.

Vandra upp på Getsvedjeberget

Det instagramvänliga utsiktsberget

Väl uppe på toppen av Getsvedjeberget möts du av en fantastisk utsikt oavsett åt vilket väderstreck du väljer att skåda. Här kan du antingen skåda inåt landet och se storebror Skuleberget och den kuperade Höga Kustensterrängen eller som de flesta andra välja att skåda ut över havet, skärgården och de andra bergtopparna där ute. Getsvedjebergets topp är ett väldigt trevligt ställe för att äta sin matsäck på under en halvdagsutflykt.

På toppens södra sida möts du dessutom av branta stup och den så kallade ”predikstolen”, som enligt vår mening är Höga Kustens bästa selfiespot.

Getsvedjeberget utsikt

Vill du ha mer inspiration inför Sverigeresan? Här är fler av våra tips:

Destination Svemester använder cookies till statistik, annonser och optimering av användarupplevelsen. Genom att använda webbplatsen godkänner du vår Sekretesspolicy  Läs mer

Rulla till toppen