" Möt det kristallklara och gröna vattnet vid Vätterns skärgård! Djäknesundet är med sina klippor, vikar och klara vatten en av Vätterns absolut finaste pärlor. "

Innehållsförteckning

Djäknesundet är definitivt en av Vätterns absolut finaste badplatser, om än något liten.
Den lagunliknande viken med dess kristallklara vatten i norra Vätterns skärgård är ett måste att besöka om du gillar kombinationen av klippor, sandbotten och sötvatten.
I anslutning till badplatsen finns en stor parkering, från parkeringen är det drygt en kilometer promenad ner till viken som kallas Djäknesundet. Det är inte tillåtet att tälta vid Djäknesundet och hundar måste hållas kopplade och får inte bada här.

Djäknesundet

Var ligger Djäknesundet?

Djäknesundet ligger i Karlsborgs skärgård i de nordvästra delarna av Vättern. Området är en del av naturreservatet Ombo öar.

Djäknesundet

Varför är vattnet grönt i Djäknesundet?

Vattnet vid Djäknesundet ser grönt ut på grund av ett parti grönsten som går ner i Vättern vid Djäknesundet.

Djäknesundet

Djäknesundet

 

Fler spännande besöksmål i närområdet

Befinner du dig vid Djäknesundet kan vi varmt rekommendera att även besöka det vackra Forsvik bruk och mäktiga Karlsborgs färstning som båda ligger inom 20 minuter bilväg från det vackra Djäknesundet.

Vill du ha mer inspiration inför Sverigeresan? Här är fler av våra tips:

Destination Svemester använder cookies till statistik, annonser och optimering av användarupplevelsen. Genom att använda webbplatsen godkänner du vår Sekretesspolicy  Läs mer