Djäknesundet – En badplats med utomlandskänsla!

" Möt det kristallklara och gröna vattnet vid Vätterns skärgård! Djäknesundet är med sina klippor, vikar och klara vatten en av Vätterns absolut finaste pärlor. "

Innehållsförteckning

Djäknesundet är definitivt en av Vätterns absolut finaste badplatser, om än något liten.
Den lagunliknande viken med dess kristallklara vatten i norra Vätterns skärgård är ett måste att besöka om du gillar kombinationen av klippor, sandbotten och sötvatten. Djäknesundet är namnet på området mellan fastlandet och Ombo öar och består av hällmarkstallskog på bergspartier som skjuter ut i Vätterns klara och fina vatten. Området är fullt av fina badvikar och har man egen båt eller kajak är det helt magiskt att upptäcka Djäknesundet och Ombo öar via vattnet.
I anslutning till badplatsen finns en stor parkering, från parkeringen är det drygt en kilometer promenad ner till viken som kallas Djäknesundet. Det är inte tillåtet att tälta vid Djäknesundet och hundar måste hållas kopplade och får inte bada här.

Djäknesundet

Var ligger Djäknesundet?

Djäknesundet ligger i Karlsborgs skärgård i de nordvästra delarna av Vättern. Området är en del av naturreservatet Ombo öar.

Djäknesundet

Varför är vattnet grönt i Djäknesundet?

Vattnet vid Djäknesundet ser grönt ut på grund av ett parti grönsten som går ner i Vättern vid Djäknesundet.

Djäknesundet

Vandra vid Djäknesundet

Vill du vandra i närheten av Djäknesundet så finns den 12 km långa Djäknerundan. Vandringsleden utgår från Granvik besökscentrum, som ligger 2,7 km från Djäknesundet, och vandringsleden kommer ta dig genom två naturreservat i form av Håketjärnarna och Valekleven-Ombo Öar. Leden beskrivs som medelsvår och går från lättare terräng till branta partier. Räkna med att det tar dig ungefär tre timmar effektiv tid att vandra Djäknerundan. Längs den markerade leden finns det ett vindskydd för övernattning och grillplats med utsikt över Stora Djäknesjön.

Djäknesundet

Får hundar bada vid Däknesundet?

Hundar får inte bada vid Djäknesundet och behöver hållas kopplade om du vandrar med hund i området.

Får man tälta vid Djäknesundet?

Nej, det är inte tillåtet att tälta vid Djäknesundet.

 

Fler spännande besöksmål i närområdet

Befinner du dig vid Djäknesundet kan vi varmt rekommendera att även besöka det vackra Forsvik bruk och mäktiga Karlsborgs färstning som båda ligger inom 20 minuter bilväg från det vackra Djäknesundet. I närheten finns även Tivedens nationalpark.

Vill du ha mer inspiration inför Sverigeresan? Här är fler av våra tips:

Destination Svemester använder cookies till statistik, annonser och optimering av användarupplevelsen. Genom att använda webbplatsen godkänner du vår Sekretesspolicy  Läs mer

Rulla till toppen