Resa i Sverige 2023: Våra tre Glamping-favoriter från Norr till Söder

Innehållsförteckning

Står du, som så många andra, inför en semester i Sverige i sommar? Har du svårt att hitta vad du ska göra under din Svemester? Vill du kanske testa något nytt, något som du inte har gjort förut? Då kan Glamping vara alternativet för dig.

De senaste åren har glampingtrenden växt sig stor och den har verkligen exploderat i Sverige under pandemin. Vad är då glamping? Jo, det är en mer glamorös variant av camping – därav av namnet glamping. Lite lyxigare och lite mer unikt än den klassiska campingen helt enkelt, och i detta inlägg kommer vi lista tre av våra favoritglampingplatser från norr till söder.

Norrland: Glamping i Midnattssolens rike

I Norrland har vi valt att lyfta fram Borgafjäll Hotell & Spa’s nya koncept med glamping på fjället. Här har man lyckats kombinera fjällvandring med en riktigt lyxig och unik glampingupplevelse.

Tänk dig att få bo på fjället i midnattssolens rike Lappland, utan att kompromissa! Tälten är stora, sängarna bekväma och maten är allt annat än frystorkad.

Vi utgår från Erskines unikt designade Hotell Borgafjäll i Lappland och efter en god och riklig frukost, så leder vår guide er över fjället, en härlig dagsetapp innan vi når vår unika glampingstation, en magiskt vacker plats vid Slipsikån, där vår kock står redo att förse er med god mat och dryck!

Som om detta inte vore nog, så finns även ett bastutält om man vill ta en skön bastu och ett uppfriskande dopp eller kanske pröva fiskelyckan i den vackra Slipsikån!

Ni bor i stora tält med bekväma sängar (2 personer/tält, men går att lösa med två extrabäddar för familjer)

Ni blir sen servad en god middag, lagad av vår kock över öppen eld och njuter av midnattssolen, smuttandes på nåt gott!

Efter en god natts sömn på fjället, så väntar en härlig frukost och möjlighet till fjällsnorkla/bada innan vår guide leder er på en ny härlig vandring över fjället och åter mot hotellet där vårt Spa väntar och efter det en välförtjänt 3-rättersmiddag.

Svealand: Naturnära Blåberg Glamping vid Kilsbergen

I Svealand hittar vi Blåbergen Glamping som är beläget strax utanför Örebro, vid Kilsbergens fot i Bergslagen.

Bo lantligt och naturnära, men ändå lyxigt och bekvämt! Våra glampingtält ger er möjlighet att njuta av öppna vyer, fält, skog, och berg – direkt utanför tältduken.

Vi har vår egen skog att vandra i alldeles runt hörnet och MTB-leder alldeles i närheten.

Till säsongen 2021 har vi fem glampingtält namnen är Dungen, Udden, Hagen, Ängen och Bergen. Några har utsikt över fälten och de blå Kilsbergen, medan de andra har utsikt över fälten mot skogen – på kvällen kan man skymta ljus från Örebro.

Tälten är utrustade med sköna sängar som är bäddade och klara med mjuka varma täcken när ni kommer. Det finns även ett litet matbord och stolar, el och litet kylskåp. Ni har även en egen gasolgrill (gasolmuurikka finns att låna, säg till oss när du kommer) samt lite husgeråd (vin/dricksglas i plast, tallrikar, småskålar, bestick, skärbräda, kniv, vin/öl öppnare, sax, vattenkokare, äggkokare, stekpanna, grillbestick mm). I tälten finns det även konvektorelement/keramiskt fläkt att slå igång vid lite svalare dagar. Om det är riktigt kalla dagar/nätter så ta med lite varma kläder. Utanför finns bänkbord att sitta vid.
Toaletter och en dusch finns nära, i gemensam byggnad på gården. Här finns även ett kök ifall ni har behov av det. Vi har en lokal öppen i anslutning till kök och toalett. Där kan man gå in och sitta om det är lite sämre väder eller bara för att mysa. Även en möblerad uteplats finns vid den gemensamma lokalen, där går det fint att sitta och äta och mysa.
Familjer är varmt välkomna, vi har ofta flera generationer boende hos oss. Ni kan bo upp till 3 eller 4 personer i ett tält. I två av glampingtälten är husdjur välkomna, men detta måste förbokas. Säg till om du är pälsdjursallergiker så att du får någon av de djurfria tälten.

Tillval glamping:

  • Frukostkorg
  • Hamburgare
  • Trerättersmiddag
  • Bubbelbad
  • Ölprovning

Götaland: Sjönära Glamping på Kroksjöns Skogsretreat

I Götaland lägger vi vårt fokus på det rofyllda och vacker belägna Kroksjöns skogsretreat, här får du uppleva glamping med vattnet och skogen som din närmare granne. Snacka om en avkopplande upplevelse!

Lämna vardagens jäkt för ett slag och upptäck lyxen i det enkla. I att tända en brasa och höra hur det sprakar, eller att känna mjuk mossa under fötterna. I att få spendera kvalitetstid tillsammans, helt enkelt bara vara.
Kroksjöns skogsretreat är en helhetsupplevelse som passar utmärkt såväl för en romantisk getaway på tu man hand, ett spännande äventyr för den lilla familjen eller för er som vill unna varandra och er själva något extra.
Här sover ni gott i ombonade canvastält med sjöutsikt, och med rogivande sus från trädkronor och fågelsång utanför. I varje tält finns en vedeldad kamin som kommer få dig att välkomna regnrusk och att få kura ihop sig framför brasan med en god bok och en kopp te.
Vistelsen sträcker sig över 2 nätter och inkluderar helpension i form av ekologiska och närproducerade råvaror som du själv tillagar över öppen eld med hjälp av väl valda, supergoda och lagom enkla recept.

Här kan du till exempel ta en fisketur i roddbåt på sjön, ströva längs historiska Brunnsbackaleden, eller kanske avnjuta en skön spa-stund på vår vedeldade bastuflotte?

Varmt välkommen hit i sommar!

Photocred bild 1 & 2 Kroksjön: Nordicpopups

Vill du ha mer inspiration inför Sverigeresan? Här är fler av våra tips:

Dela inlägget

Destination Svemester använder cookies till statistik, annonser och optimering av användarupplevelsen. Genom att använda webbplatsen godkänner du vår Sekretesspolicy  Läs mer

Rulla till toppen